potrebno je:
Mariniranu ribu poređati u sud u kojem će se peći, prelite pripremljenim povrćem, pospite izrendanim sirom. Zapeći u rerni u dok se sir ne istopi.
Kao prilog možete posebno skuvati integralni pirinač ili skuvan pirinač prvo poređajte u posudu za pečenje pa preko njega ribu, povrće i sir.
- 1 kg fileta soma
- 3 čena belog luka
- 2-3 lista lorbera
- 1 kašika začina
- maslinovo ulje
- malo ruzmarina
- peršun lišće
- 200 gr brokolija
- 100 gr šargarepe
- 1 kašikica morske soli
- 150 gr mozzarele, kačkavalja ili sl.sira
Beli luk očistiti, oprati i sitno iseckati pa pomešati sa ruzmarinom, lorberom, maslinovim uljem, začinom i peršun lišćem. Ovom marinadom preliti filete soma sa obe strane i ostaviti u pokrivenom sudu da odstoji. Marinirati ribu dan pre spremanja ovog jela i držati u frižideru ili barem sat vremena ranije.
Očistiti i oprati brokoli i šargarepu, posoliti, pa ih omekšati na pari. Možete koristiti i gotov kupljeni smrznuti brokoli i šargerepu, ali ga pre pripreme odmrznuti..
Kao prilog možete posebno skuvati integralni pirinač ili skuvan pirinač prvo poređajte u posudu za pečenje pa preko njega ribu, povrće i sir.
Нема коментара:
Постави коментар