уторак, 25. август 2009.

FILETI SOMA sa BROKOLIJEM

potrebno je:
  • 1 kg fileta soma
  • 3 čena belog luka
  • 2-3 lista lorbera
  • 1 kašika začina
  • maslinovo ulje
  • malo ruzmarina
  • peršun lišće 
  • 200 gr brokolija
  • 100 gr šargarepe
  • 1 kašikica morske soli 
  • 150 gr mozzarele, kačkavalja ili sl.sira 
priprema:
Beli luk očistiti, oprati i sitno iseckati pa pomešati sa ruzmarinom, lorberom, maslinovim uljem, začinom i peršun lišćem. Ovom marinadom preliti filete soma sa obe strane i ostaviti u pokrivenom sudu da odstoji. Marinirati ribu dan pre spremanja ovog jela i držati u frižideru ili barem sat vremena ranije.

Očistiti i oprati brokoli i šargarepu, posoliti, pa ih omekšati na pari. Možete koristiti i gotov kupljeni smrznuti brokoli i šargerepu, ali ga pre pripreme odmrznuti..


Mariniranu ribu poređati u sud u kojem će se peći, prelite pripremljenim povrćem, pospite izrendanim sirom. Zapeći u rerni u dok se sir ne istopi.

Kao prilog možete posebno skuvati integralni pirinač ili skuvan pirinač prvo poređajte u posudu za pečenje pa preko njega ribu, povrće i sir.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!