среда, 7. октобар 2015.

Pikantni GULAŠ

Volim da se igram sa začinima, pa sam odlučila da začin za musaku koji mi kolega redovno donosi iz grčke, umešam i u gulaš. Inače u sastavu ovog začina su: muskantni orah, origano, cimet, so

Foto: EllaOllivera/privatna arhiva

potrebno je:
  • 500 gr junećeg mesa od buta
  • 500 gr svinjskog mesa od buta
  • 4 glavice crnog luka
  • 1 praziluk
  • 2 kašike svinjske masti
  • 1 kašika grčkog začina za musaku
  • 1 kašika "Kulinat natur" začina
  • 2 lista lorbera
  • 3-4 zrna bibera
  • 2 dl kuvanog paradajza
  • 1 kašikica aleve paprike

priprema:
Otopiti mast na tihoj vatri. Glavice crnog luka su srednje veličine. Očistiti ga, oprati i sitno iseckati. Praziluk očistiti, oprati i iseći na kolutove. Crni luk i praziluk dinstati na masti dok ne postane staklast. Sipati  1dl vode pa promešati. Meso oprati i iseći na kocke. Dodati u luk, naliti vode tek toliko da prekrije meso. Dodati sve začine osim kuvanog paradajza i aleve paprike, promešati i naliti 1/2 lit.vode. Kuvati na tihoj vatri oko 1,5-2 sata. Potrebno je da voda ispari i da se dobije fin, dobro ukrčkan gust gulaš. Zatim umešajte alevu papriku i nalijte kuvani paradjz. Kuvajte dok paradjz ne provri. Potom isključite šporet, poklopite. Skuvajte testeninu i servirajte.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!