Volim da se igram sa začinima, pa sam odlučila da začin za musaku koji mi kolega redovno donosi iz grčke, umešam i u gulaš. Inače u sastavu ovog začina su: muskantni orah, origano, cimet, so
potrebno je:
- 500 gr junećeg mesa od buta
- 500 gr svinjskog mesa od buta
- 4 glavice crnog luka
- 1 praziluk
- 2 kašike svinjske masti
- 1 kašika grčkog začina za musaku
- 1 kašika "Kulinat natur" začina
- 2 lista lorbera
- 3-4 zrna bibera
- 2 dl kuvanog paradajza
- 1 kašikica aleve paprike
priprema:
Otopiti mast na tihoj vatri. Glavice crnog luka su srednje veličine. Očistiti ga, oprati i sitno iseckati. Praziluk očistiti, oprati i iseći na kolutove. Crni luk i praziluk dinstati na masti dok ne postane staklast. Sipati 1dl vode pa promešati. Meso oprati i iseći na kocke. Dodati u luk, naliti vode tek toliko da prekrije meso. Dodati sve začine osim kuvanog paradajza i aleve paprike, promešati i naliti 1/2 lit.vode. Kuvati na tihoj vatri oko 1,5-2 sata. Potrebno je da voda ispari i da se dobije fin, dobro ukrčkan gust gulaš. Zatim umešajte alevu papriku i nalijte kuvani paradjz. Kuvajte dok paradjz ne provri. Potom isključite šporet, poklopite. Skuvajte testeninu i servirajte.
Нема коментара:
Постави коментар