"Banatska pasta"
Foto: EllaOllivera/Privatna arhiva
- Oljuštiti i iseckati na kockice 5 krompira. Skuvati ga u slanoj vodi - 2 kafene kašikice soli, pa procediti i malo izgnječiti viljuškom (i ne mora)
- Lonac od 3 lit. napuniti vodom, posoliti sa 2 kafene kašikice soli, promešati i staviti na najjaču temperaturu da voda provri (veličina lonca: 1 lit. vode na 100 gr testenine)
- Kada voda provri dodati 300 gr makarona ili druge testenine. Promešati nekoliko puta.
- Dužina kuvanja obično piše u uputstvu na ambalaži u kojoj je bila testenina, ali svakako probajte da bi bila po vašem ukusu.
- Procediti testeninu i pomešati sa krompirom.
- U manjoj šerpici ili tiganju na 2 supene kašike ulja propržiti 1/2 glavice sitno iseckanog crnog luka. Kada luk dobije zlatastu boju, isključiti ringlu i dodati 1 kafenu kašikicu crvene mlevene paprike. Promešati i preliti preko testenine i krompira. Fino sve izmešati.
Нема коментара:
Постави коментар