Jednostavan, ukusan i lagan kolač koleginice Boltićke, naravno i fotka iz njene arhive.
Foto: S.Boltić/privatna arhiva
- 2 čaše jogurta
- 1 čaša kokosa
- 1 čaša šećera+13 kašika šećera
- 1 čaša griza.
- 1 prašak za pecivo
- ulje i brašno za podmazivanje pleha
- 1 vanil šećer
- 1 lit.mleka
- 3 pudinga od vanile
- šlag
priprema:
- preliv - Skuvajte 3 dl vode sa 4 kašike šećera i vanil šećerom, na tihoj vatri dok se sav šećer ne otopi. Ostavite da se ohladi.
- kora - Umutiti 2 jogurta, i po čašu kokosa, šećera i griza, te prašak za pecivo u finu kompaktnu masu. Ne morate koristiti mikser. Đuveč pleh namastiti i posuti brašnom te izručiti smesu za koru i peći 20-ak minuta na 180C.
- fil - Dok se kora peče skuvajte 3 pudinga od vanile sa 9 kašika šećera u 1 litri mleka.
- filovanje - Vruću koru preliti prelivom i ostaviti da dobro upije. Potom premazati vrućim filom i ostaviti da se ohladi. Preko ohlađenog fila preliti umućen šlag ili slatku pavlaku.
Originalna verzija ovog kolača je na Coolinarki
Нема коментара:
Постави коментар