Veoma ukusna posna salata koju možete poslužiti kao prilog posnoj trpezi ili konzumirati kao zaseban obrok jer je vrlo sita.
Foto: EllaOllivera/privatna arhiva
- 2 konzerve sitne tunjevine
- 200 gr kikirikija
- 100 gr susama
- 100 gr mariniranih šampinjona
- 100 gr kiselih krastavaca
- 100 gr kisele paprike
- 200 gr kukuruza iz konzerve
- origano
- peršun lišće
- so i biber
priprema:
U veliku činiju izručiti tunjevinu (nije potrebno da se ocedi). Susam propržite bez ulja tek da dobije zlatno-žutu boju, pazite da vam ne zagori, pa dodajte tunjevinu, a potom umešajte i kikiriki koji ste iseckali u secku ili ručno. Iseckajte na kockice krastavčiće i papriku, a marinirane šampinjone na listiće. Kukuruz ocedite iz konzerve. Pa sve dobro izmešajte sa tunjevinom. Posolite i pobiberite po ukusu. Sitno iseckano peršun lišće i origano pospite po salati. Sve fino izmešajte i servirajte.
Нема коментара:
Постави коментар