Tortilje spremam na različite načine. U stvari gotove tortilje kupujem, a nadev gotovo nikada nije isti. Igram se sa ukusima, začinima, namirnicama. Evo jedne verzije:
potrebno je:
- 1 pakovanje gotovih tortilji
- 1/2 kg mlevenog mesa
- 100 gr suve slanine
- 1 tikvica
- 100 gr kukuruza šećerca iz konzerve
- 2 male glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 dl kuvanog paradajza
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašikice vegete
- biber, bosiljak, origano
- sveže lišće peršuna
- 100 gr kačkavalja
- 100 gr kisele pavlake
- kečap
priprema:
Sitno iseckajte slaninu i propržite u zegrejanom voku (ili nekom dubljem tiganju). Kada pusti masnoću dodajte sitno iseckan crni i beli luk. Neprestano mešajte dok luk ne pokupi masnoću pa dodajte mleveno meso i začinite suvim začinom, biberom i origanom. Nalijte 2 dl vode i lagano dinstajte na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Kada voda ispari dodajte tikvice isečene na sitne kockice. Prelijte maslinovim uljem i promešajte. Smanjite vatru. Kratko pržite (2 minuta) uz neprestano mešanje. Potom dodajte kukuruz, pa sipajte kuvani paradjz i začinite bosiljkom i sitno seckanim peršun lišćem. Promešajte i dinstajte dok sva tečnost ne ispari.
Нема коментара:
Постави коментар