Zašto čokoladna kraljica?
Ljubitelji čokolade uvereite se sami.
Foto: EllaOllivera/Privatna arhiva
potrebno je:
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- 1 kašika brašna
- 2 kašike čokolade u prahu
- 1/2 praška za pecivo
- malo margarina i čokolade u prahu za podmazivanje kalupa
- 2 kašike ruma
- 100 gr crne čokolade
- 100 gr mlečne čokolade
- 100 gr bele čokolade
- 450 ml slatke pavlake
priprema:
- biskvit
Uključiti rernu na 200°C.
Umutiti mixerom čvrst šaum od belanaca sa šećerom, pa postepeno dodati žumanca. Potom lagano varjačom umešajte brašno pomešano sa peci praškom i čokoladu u prahu.
Umesto čokolade u prahu možete koristiti kakao.
Smesu razlijte u okrugli kalup koji ste podmazali margarinom i posuli čokoladom u prahu (ili kakaom).
Temperaturu rerne smanjiti na 170°C i stavite kalup. Pecite biskvit 10 minuta.
Gotov biskvit izvadite iz kalupa i poprskajte rumom. Umesto ruma možete koristiti čokoladni liker.
- krem
Svaku čokoladu istopiti na pari sa 150 ml slatke pavlake.
Ili istopite svaku čokoladu u mikrotalasnoj ili na šporetu na uobičajen način i tako vrelu umešajte žicom u 150 ml slatke pavlake.
Sva tri krema ostavite u frižider da se stegnu, pa ih posle umutite mikserom da bi ste dobili volumen i lakše ih razmazali po biskvitu.
- filovanje
Po želji ukrasite šlagom i čokoladnim mrvicama.
Нема коментара:
Постави коментар