potrebno je:
- 1/2 kg mlevenog mesa
- 4 jaja
- 3 kašike ulja
- 2 dl vode
- 2-3 čena belog luka
- 1 kašikica začina
- biber
- 1 prašak za pecivo
- 7 kašika brašna
- ulje ili mast za prženje
U mleveno mesao umešati jaja, potom ulje, pa vodu. Beli luk narendati na sitno rende pa dodati mesu. Začiniti i umešati peci prašak pomešan sa brašnom. Sve sjediniti u finu masu pa ostaviti u frižider na 2 sata (min 1 h, a najlepše su kada ih pripremite dan ranije).
Zagrejati ulje ili mast na umerenoj temperaturi. Ćufte vaditi kašikom i spuštati na vrelu masnoću. Pržiti sa obe strane dok ne dobiju lepu braon boju. Vaditi na paprini uprus da upije suvišnu masnoću.
Foto: EllaOllivera/privatna arhiva
Нема коментара:
Постави коментар