Krckavo, slatko, sočno i posno
- 1/2 margarina
- 200 gr šećera
- 8 kašika meda
- 150 gr suvog grožđa
- 150 gr prženog susama
- 150 gr mlevenih oraha
- 250 gr "Cornflakes"
priprema:
Staviti u šerpu margarin, šećer i med. Kuvati na laganoj vatri i čim se margarin otopi dodati suvo grožđe. Kuvati dok se šećer ne istopi.
Skinuti sa vatre i u masu dodati prženi susam i mlevene orahe. "Cornflakes" zdrobiti oklagijom ili na krupno samleti u super-secku, pa dodati masi. Sve dobro izmešati varjačom.
Na tacnu staviti alu-foliju, izručiti masu i oblikovati po želji debljine oko 2 cm. Kada se masa prohladi iseći štanglice i ostaviti ih do sutra da se dobro ohlade i stegnu.
Нема коментара:
Постави коментар