понедељак, 29. децембар 2014.

BONŽITA

Krckavo, slatko, sočno i posno

Foto: EllaOllivera/privatna arhiva

potrebno je:
  • 1/2 margarina
  • 200 gr šećera
  • 8 kašika meda
  • 150 gr suvog grožđa
  • 150 gr prženog susama
  • 150 gr mlevenih oraha
  • 250 gr "Cornflakes"
priprema:
Staviti u šerpu margarin, šećer i med. Kuvati na laganoj vatri i čim se margarin otopi dodati suvo grožđe. Kuvati dok se šećer ne istopi. 
Skinuti sa vatre i u masu dodati prženi susam i mlevene orahe. "Cornflakes" zdrobiti oklagijom ili na krupno samleti u super-secku, pa dodati masi. Sve dobro izmešati varjačom.
Na tacnu staviti alu-foliju, izručiti masu i oblikovati po želji debljine oko 2 cm. Kada se masa prohladi iseći štanglice i ostaviti ih do sutra da se dobro ohlade i stegnu.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!