недеља, 5. јануар 2014.

POSNA SALATA od MORSKIH PLODOVA

Fina, šarena i ukusna posna salata čiji sam recept pronašla na Kulinarci. Evo kako izgleda moja varijacija:

Foto: EllaOllivera/privatna arhiva

potrebno je:
  • 1 pakovanje smrznutih morskih plodova 
  • 300 gr mariniranih šampinjona
  • 2 kuvane šargarepe
  • 4 fileta kisele crvene paprike
  • sok od 1 limuna
  • sveže lišće peršuna
  • morska so, beli biber
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • konzerva kukuruza šećerca
priprema:

Morske plodove skuvajte u slanoj vodi. Pazite da ih ne prekuvate jer su onda kao guma. 
Možete kupiti gotovo pakovanje npr. "Barka" od 400 gr ili "Frikom" od 300 gr ili u prodavnici ribe. Morske plodove, šampinjone i kukuruz ocedite od tečnosti i pomešajte. 
Kukuruz možete uzeti konzerviran npr. "PIK Flora Bečej" od 425 ml ili u vrećici od 450 gr. 
Šargarepu i papriku iseckajte na kockice pa pomešajte sa morskim plodovima, kukuruzom i šampinjonima.
Začinite sokom od limuna, morskom soli, belim mlevenim biberom (može i crni) i 3 kašike hladno ceđenog extra virgin maslinovog ulja. Sve fino izmešajte i pospite sitno seckanim peršunovim lišćem.

Najviše Vam se dopalo!