среда, 06. новембар 2013.

PILEĆA PRSA sa ŠAMPINJONIMA

potrebno je:

  • 1 pileća prsa
  • 200 gr šampinjona
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber
  • peršunovo lišće
  • kari
  • 3 jaja
  • 2 dl kisele pavlake

priprema:
Pileća prsa isecite na kockice i stavite u vatrostalni sud. Pospite morskom solju, mlevenim biberom i karijem, te prelijte maslinovim uljem. Dobro sve utrljajte u meso. 
Ja obično sve pripremim dan ranije, sud zatvorim streč folijom i ostavim u frižider da prenoći ili da odstoji barem sat vremena da se ta piletina marinira u začinima.
Šampinjone isecite na listiće i pospite preko piletine te dodajte 1 dl vode.
Sud prekrijte alu-folijom i pecite u rerni na 220 C pola sata. Zatim skinite foliju i pecite dok sva tečnost ne ispari.
Umutite jaja sa kiselom pavlakom i prelijte preko jela. Zepecite dok ne prumeni.



Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!