четвртак, 25. јул 2013.

FILETI RIBE u TESTU od PIVA sa prelivom

Koriste se fileti bilo koje bele ribe. Popularni som pangasijus  je ukusniji i gotovo se ne oseti pripremljen po ovom receptu.

potrebno je:

  • 4 fileta ribe
  • 8 kašika brašna
  • 2.5 dl piva
  • senf
  • ulje
  • 1 kašikica šećera
  • so, biber

priprema:
Filete ribe iseći na šnicle i osušiti kuhinjskim papirom. Posoliti, pobiberiti i namazati senfom.
Pripremiti testo sa pivom: 8 ravnih kašika brašna fino razmutiti sa pivom da se dobije testo gušće nego za palačinke, recimo kao za uštipke. Ukoliko preterate sa brašnom dodati još piva. Potom umešati po 1 kašikicu soli i šećera i 2 kašike ulja.
Svaku šniclu umakati u testo i peći na zagrejanom ulju sa obe strane.

preliv:
  • 2 dl jogurta
  • 100 gr majoneza
  • 3-4 kisela krastavčića
  • 1 kašikica soli
  • 1 kašikica šećera
  • 1 skuvano jaje

priprema:
Kisele krastavčiće i kuvano jaje iseckati na sitne kockice, pa dodati umućenom jogurtu sa majonezom. Začiniti solju i šećerom.

Preliti ribu i poslužiti.

Ukoliko ribu pripremite na ovaj način ali bez preliva dobijate posnu varijantu.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!