субота, 08. децембар 2012.

NES KAFA "Nescafe"

Omiljena kafa koju ispijam sa svojom ćerkom u trenucima koje odvajamo samo za nas dve. Pijemo je toplu ili hladnu, ona sa malo manje kafe i više šećera, ja jaču gorču. Pravim je ja, ali sve češće i moja princeza.
Za mame i ćerke:


potrebno je:

  • 1 kašikica nescafe
  • 1 kašikica šećera
  • malo hladne vode
  • topla ili hladna voda
  • toplo ili hladno mleko
  • šlag pena
  • nesquik
priprema:
U čašu staviti nescafe i šećer, dodati malo hladne vode tik da prelije kafu i šećer. Umutiti el.mutilicom za nescafe tako da polako podižete mutilicu kako se stvara pena. Mutiti dok se sadržaj ne pretvori u čvrstu penu. 
U slučaju da nemate mutilicu, umesto u čašu, sve sipajte u staklenu teglu, zatvorite poklopac i mućkajte dok sadržaj ne postane punušav. Pa onda izlijte u čašu ili šolju.
Polako sipajte vodu do polovine čaše, drugu polovinu napunite mlekom. 
Ukrasite šlag penom. Ja kupim gotov mlečni šlag u spreju i koristim samo za ukrašavanje nesice pa dugo traje.
Preko šlaga pospite malo neskvika.
Zabodite slamčicu i uživajte u ćaskanju sa svojom princezom. Saznaćete neverovatne stvari :)

среда, 05. децембар 2012.

ROLOVANE ŠNICLE

"Super strina, za ručak imamo tulumbe" - uzviknuo je deverov sin.
"Misliš za dezert" - prokomentarisla sam
"Ne, ne, za ručak. Jel' ti strina voliš tulumbe?" - veselo je upitao
"Ne volim, previše mi je slatko" - odgovorila sam
"Ali strina to nije slatko. To je sa mesom." - zbunjeno je rekao i mene zabunio još više. A onda smo otpetljali vrzino kolo. Tulumbe su male punjene rolovane šnicle koje se spremaju ovako:


potrebno je:

  • šnicle od svinjskog mesa
  • praška šunka
  • sir (kačkavalj ili sl.)
  • so, biber
  • panir (brašno, jaja, prezle)
  • ulja
priprema:
Šnicle istući čekićem za meso, posoliti i pobiberiti. Na svaku šniclu staviti list praške šunke (veličine šnicle ili manje) i štapić sira (širine šnicle). Uviti u rolat i panirati u brašno+posoljena i umućena jaja+prezle. 
Pržiti u vrelom ulju i okretati dok ne dobije lepu smedju boju. Ocediti na papiru pa poredjati na tanjir za posluživanje.
Po ukusu preliti sa malo tartar sosa ili majoneza i sl.

Najviše Vam se dopalo!