среда, 05. децембар 2012.

ROLOVANE ŠNICLE

"Super strina, za ručak imamo tulumbe" - uzviknuo je deverov sin.
"Misliš za dezert" - prokomentarisla sam
"Ne, ne, za ručak. Jel' ti strina voliš tulumbe?" - veselo je upitao
"Ne volim, previše mi je slatko" - odgovorila sam
"Ali strina to nije slatko. To je sa mesom." - zbunjeno je rekao i mene zabunio još više. A onda smo otpetljali vrzino kolo. Tulumbe su male punjene rolovane šnicle koje se spremaju ovako:


potrebno je:

  • šnicle od svinjskog mesa
  • praška šunka
  • sir (kačkavalj ili sl.)
  • so, biber
  • panir (brašno, jaja, prezle)
  • ulja
priprema:
Šnicle istući čekićem za meso, posoliti i pobiberiti. Na svaku šniclu staviti list praške šunke (veličine šnicle ili manje) i štapić sira (širine šnicle). Uviti u rolat i panirati u brašno+posoljena i umućena jaja+prezle. 
Pržiti u vrelom ulju i okretati dok ne dobije lepu smedju boju. Ocediti na papiru pa poredjati na tanjir za posluživanje.
Po ukusu preliti sa malo tartar sosa ili majoneza i sl.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!