недеља, 14. октобар 2012.

MUSAKA sa boranijom

potrebno je:
  • 1/2 kg mlevene junetine
  • 1/2 kg boranije
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • 1 kašika začina
  • so, biber, peršun
  • 4 jaja
  • 2 kisele pavlake
  • aleva paprika
priprema:
Na ulju propržite seckani crni i beli luk, dodajte boraniju, suvi začin i malo vode. Dinstajte poklopljeno u šerpi oko pola sata na umerenoj vatri. Po potrebi dodajte po malo vode. U drugoj šerpi zagrejte ulje i propržite mleveno meso, dodajte so i biber, izmešajte i pržite desetak minuta. Sklonite s vatre i kad se prohladi dodajte jedno jaje i peršunov list. Onda sjedinite boraniju s mesom, izručite u vatrostalnu tepsiju (nije potrebno podmazivati) i prelijte umućenim filom od 3 jaja i pavlake. Pecite oko pola sata u rerni na temperaturi od 200°C


S obzirom da je jelo pripremljeno u "Delimano" posudju 
potrebno je vrlo malo ulja.


Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!