петак, 08. јун 2012.

KAJGANA sa slaninom i povrćem

potrebno je:
  • 100 gr slanine
  • 100 gr praziluka
  • 100 gr tikvica
  • 100 gr paprike
  • peršun lišće
  • 10 jaja
  • vegeta, so, biber
priprema:
Slaninu iseći na sitne kockice i propržiti na teflonu ili Delimanu bez masnoće. Kada slanina pusti svoju mast dodati na tanke kolutće isečen praziluk, a nedugo zatim papriku i tikvice. Začiniti i krčakti dok povrće ne omekša. Potom posuti sitno iseckanim peršunovim lišćem. Umutiti jaja i preliti preko povrća i slanine, uz stalno mešanje, dok se jaja ne ispeku. Po ukusu posoliti.
Uz ili umesto slanine možete propržiti ostatke od neke salame, šunke ili mesa.



Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!