четвртак, 14. јун 2012.

ELLINA SALATA

potrebno je:
  • 2 glavice zelene slate
  • 2 veca pradajza
  • 2 krastavca
  • 1 mladi crni luk
  • 1 mladi beli luk
  • veza rotkvica
  • morska so
  • maslinovo ulje
  • limun
  • 1 dl vode
priprema:
Svo povrce ocistiti i dobro oprati!
Listovima zelene salate obložiti obod posude. Ostale listove iskidati na sitne komade ili iseckati i odložiti u posebnu posudu.
U drugu posudu iseći paradajz na kolutove.
U treću posudu krastavce iseći na tanke štapiće.
Povrće posolite po ukusu!
U šolju ili činijicu iscedite sok od celog lilmuna, dodajte 2 kašike maslinovog ulja i 1 dl vode (ili po ukusu). Promešajte pa po malo prelijte povrće u svakoj činiji.
Zatim u veliku posudu koju ste obložili listovima uspite iskidanu zelenu salatu. Poredjate okolo kolutove paradajza, a u sredinu izručite krastavce.
Mladi luk iseckajte na prstenčiće i pospite po pripremljenoj salati.
Na kraju od rotkvica napravite cvet tako što ćete jednu iseći nožem cik-cak i staviti u sredinu, a potom ostale iseći na tanke kolutove i redjati kao latice.


Ili jednostvno sve iseckajte po želji, pomešajte, začinite i ako dodate tunjevinu ili kuvana pileća ili ćureća prsa ili krutone imate kompletan obrok.
Prijatno!
P.S.
Krajeve krstavca koje ste odrezali pre ljušćenja nemojte baciti već njima istrljajte čisto lice. Divno osvežava i zateže kožu.


Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!