субота, 07. април 2012.

SOS BOLONJEZE - Bolonjski umak

Bolonjskim sosom se često proglašva svaki preliv napravljan od melevenog mesa i paradajza.  No, pravi sadrži mnogo više sastojka i odlikuje se finim mirisom.

potrebno je:
  • 600 gr mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 200 gr šargarepe
  • 100 gr celerovog korena
  • so i biber
  • malo origna
  • svežanj peršunovog lišća
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 100 gr dimljene slanine
priprema:
Ispržite u sopstvenoj masti na kockice izrezanu slaninu, pa dodajte sitno naseckani luk, te narenadnu šargarepu i celer. Kada se sve proprži dodajte mleveno meso i usitnjen beli luk. Nalijte malo vode i dinstajte 1 sat. Umešajte zečine i paradajz pa dinstajte još 25 minuta. U gotovo umešajte maslinovo ulje.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!