среда, 16. новембар 2011.

MARINOVA SALATA

Ukusna i interesatna posna salata odlična je kao prilog uz meso ali i dovoljna kao obrok uz hleb ili pecivo zdravlja u vreme posta.

potrebno je:
  • 1/2 kg kukuruza šećerca
  • 1/2 kg pečenih paprika
  • 4 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • morska so, biber
  • 1 veza peršun lišća
  • sok od limuna ili jabukovo sirce
priprema:
Papriku isecite na trakice pa pomešajte sa kukuruzom. Možete koristiti kupovni zamrznuti kukuruz šećerac. Otkravite ga ili odmah umešajte pa odstavite salatu da odstoji. Očistite luk i isecite što sitnije. Peršun lišće isecite ili iskidajte po ukusu. Sve pomešajte.
U posebnu činijicu iscedite sok od 1 limuna, pa dodajte kašikicu soli, malo bibera, promešajte pa prelijte preko salate. Salatu promešajte, pokrite providnom folijom ili poklopcem i ostavite da odstoji da svi sastojci puste svoje sokove.
Ako  nemate limun prelijte preko salate jabukovo sirće, pa so i biber po ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!