potrebno je:
- 1/2 kg šnicli od svinjskog buta
- so, biber
- 3 kašike ulja
- 1 kašikica crvene, mlevene paprike ("Aleva paprika")
- peršun i celer lišće
- 1 kašikica karija
- prstohvat ruzmarina
- 1 kašikica senfa
priprema:
Šnicle istući čekićem. Posoliti i pobiberiti.
U činijicu izmešati ulje, "Aleva" papriku, sitno iseckano peršun i celer lišće, kari, senf i ruzmarin. Premazati svaku šniclu. Ostatak marinade razmazati po tacni na koju ćete složiti šnicle. Poređajte šnicle na tacnu sa marinadom. Prekrite providnom folijom i ostavite u frižider minimalno 2 sata, a može i uveče za sutra.
Pizza-pekač uključite na br.3, kada se lampica isključi smanjite na br.2, poređajte šnicle i poklopite. Pecite poklopljeno, sa obe strane, dok ne dobije željenu boju.
*Na isti način možete pripremiti i pileće batkove, karabatkovo i krilca, samo što ih ja prethodno kuvam 1 sat u supi. Potom kada se prohlade skinem kožicu i onda mariniram. Ali ne danas-za-sutra, vec ih pečem nakon 2 sata*
Нема коментара:
Постави коментар