среда, 01. јун 2011.

PITA sa PEČURKAMA

potrebno je:
  • 1/2 kg gotovih kora
  • 500 gr šampinjona
  • 300 gr sitnog sira
  • 200 gr praziluka
  • 1 kašikica soli
  • malo bibera
  • peršun lišće
  • 5 jaja
  • 1 dl gazirane mineralne vode
  • ulje
priprema:
Na 1 kašiki ulja prodinstati sitno isečen praziluk. Kad postane staklast dodati na listove narezane pečurke, posoliti, pobiberiti, dodati sitno iseckano peršun lišće i naliti malo vode. Poklopiti i dinstati pečurke dok ne omekšaju. Potom u pečurke sipati umućena jaja i lagano mešati na tihoj vatri da se masa stegne. Skloniti sa vatre.
Odvojiti 6 kora. Tri poredjati u podmazan pleh i poprskati sa malo kisele vode.
Pečurke pomešati sa sirom, pa rasporediti deo po kori, staviti 2 kore, pa nadev i tako dok se fil ne potroši. Završiti sa 3 kore koje ste odvojili. Gornju koru premazati uljem.
Peći na 220°C

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!