уторак, 05. април 2011.

MINI PIZZE

potrebno je:
  • 3 dl mleka
  • 1 svež kvasac
  • 3 kašikice šećera
  • 1 kg brašna
  • 3 dl vode
  • 1.5 dl ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika soli
  • 3 žumanca
  • 1 margarin
  • 300 gr praške šunke
  • 300 gr sitnog belog sira
  • 5 kiselih krastavčića
  • origano
  • kečap
  • 200 gr tvrdog sira (kačkavalj, trapist,...)
priprema:
  • testo:
U mlako mleko potopiti kvasac i šećer i ostaviti da se "digne". Zamesiti testo od brašna, vode, ulja, peci-praška, soli i nadošlog kvasca. Ostaviti testo na toplom da odstoji.
  • I nadev:
Umutiti žumanca sa margarinom.
  • II nadev:
Sitno iseckati i pomešati prašku šunku (ili neku drugu salamu), sitan sir i krastavčiće, te posuto origanom.
  • filovanje:
Testo premesiti i podeliti na 3 obge. Razviti svaku posebno i premazati sa I nadevom, pa posuti sa II nadevom. Svaku obgu uviti u rolat. Seći rolat debljine prsta i položiti u margarinom podmazan pleh. Svako parče preliti kečapom i posuti rendanim tvrdim sirom i origanom.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220-250°C

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!