среда, 30. март 2011.

DELTA TORTA

Veoma lagana i ukusna torta. Jednostavna i brza za pripremu. Deca je obožavaju. Leti odlično prija.

potrebno je:
  • 600 gr šlaga
  • 1 lit. gazirane mineralne vode (najbolje "Knjaz")
  • 300 gr mlevenog keksa (preporučujem "Plazma" keks)
  • 200 gr voća (jagode, maline, kupine, višnje ili ribizle-može i smrznuto "Frikom")
  • 200 gr čokolade (za kuvanje ili mlečne)
  • šećer u prahu
  • 2-3 šlaga za preliv
priprema:
  • I kora:
Umutiti 200 gr šlaga sa 3 dl kisele vode, pa umešati mleveni keks. Formirati oblik na tacni koju ste posuli prah ili kristal šećerom ili kako već na uobičajeni način sprečavate da se kora zalepi za tacnu. Staviti u frižider.
  • II kora:
Umutiti 200 gr šlaga sa 3 dl kisele vode, pa umešati voće koje ste prethodno posuli sa malo prah šećera da voće ne bi pustilo sok. Preliti preko I kore. Staviti u frižider
  • III kora:
Umutiti 200 gr šlaga sa 3 dl kisele vode, pa umešati čokoladu koju ste prethodno izribali na sitno rende. Preliti preko II kore. Staviti u frižider.

Celu tortu prekriti šlagom koji ste umutili na uobičajeni način. Dekorisati po želji. Ostaviti u frižider do služenja.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!