петак, 28. јануар 2011.

PRŽENA RIBA

potrebno je:
  • vise vrsta ribe
  • morska so
  • kukuruzno brasno
  • belo brasno
  • slatka aleva paprika
  • ulje
priprema:
Ribu ocistite, operite i isecite: na potkovice, filete, na polovine,...kako zelite. Posolite i ostavite da odstoji barem pola sata.
U poseban sud pomesajte kukuruzno i belo brasno u odnosu 2:1 i dodajte 2-3 kasikice mlevene slatke aleve paprike.
Ulje dobro zagrejte.
Ribu panirajte u pripremljeno brasno i spustajte u vrelo ulje. Pecite sa obe strane u tiganju, u fritezi ga nije potrebno okretati. Kada porumeni izvadite i ocedite. Ako przite vise vrsta riba onda uvek prvo pecite recnu, a na kraju morsku ribu, zbog mirisa koje upije ulje. Girice uvek na kraju.


Preporucujem upotrebu friteze i to one najjednostavnije limene. Imam lepu "Moulinex" i sve je super osim kada treba da je operem. Jeste da gotovo svi delovi mogu u masinu za sudove ali su od plastike, gume, stakla i ima ih puno, onda je potrebno menjati filter, a deo sa grejacem koji se ne pere ipak bude mastan i veoma ju je tesko ukloniti iz svih tih zareza i udubljena. Tako sam kupila najjednostavniju limenu. Grejac se izvadi iz kucista i obrise, a sve ostalo se odlicno pere bilo rucno ili u masini za sudje i sve je limeno osim plasticnih drski.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!