четвртак, 23. децембар 2010.

POSNE RAFAELO KUGLICE

potrebno je:
  • 500 gr šećera
  • 1 dl vode
  • 250 gr margarina
  • 500 gr palminog mleka u prahu
  • 300 gr kokosa + 100 gr kokosa
  • 100 gr lešnika (ili badema)
priprema:

Ušpinovati šećer sa vodom, pa u vruće rastopiti jedan margarin. Potom postepeno umešati palmino mleko u prahu - može i sojino ali je palmino jeftinije. Na kraju dodati 300 gr kokosa.
Od dobijene mase praviti kuglice i u sredinu stavljati po jedan pečeni lešnik ili badem. Potom kuglice uvaljati u kokos. Interesatno izgleda kada ih uvaljate u kokos u boji koji možete dobiti bojenjem belog kokosa ili kupiti obojen.
Poređati na tacnu da se ohlade i stegnu, a potom ih poređati u plastičnu kutiju sa poklopcem i držati na hladnom. Po potrebi možete ih zamznuti i odlediti dan pe konzumiranja.

среда, 22. децембар 2010.

POSNI MEZE JEŽ

potrebno je:
  • 1 jabuka
  • čačkalice
  • sveža crvena paprika
  • nekoliko kiselih krastavaca
  • pakovanje posnih viršli od soje
  • biljni posni sir
priprema:
Papriku i sir iseći na kockice, a krastavac i skuvane viršle na kolutove. Na čačkalicu nizati viršle+sir+papriku+krastavac ili obrnutim redosledom pa zabosti u opranu jabuku. Postupak ponoviti dok se ne popuni jabuka.



понедељак, 20. децембар 2010.

POSNI KANAPEI

potrebno je:
  • tost-hleb (posni, bez putera)
  • margarin za mazanje
  • riblja pasteta
  • pasteta od soje
  • virsle od soje
  • parizer od soje
  • konzerva tunjevine
  • kukuruz secerac iz konzerve
  • kiseli krastavci
  • posni majonez (bez jaja)
  • kecap
  • biljni sir
  • zelene masline sa paprikom
  • marinirani sampinjoni
  • posna ruska salata 
priprema:
Svako parce tost-hleba preseci po obe dijagonale da dobijete 4 trougla. Premazati trougao sa margarinom ili pastetama, a onda redjati tunjevinu, virslu ili parizer. Zatim stvaiti kockicu sira ili malo majoneza, pa dekorisati kukuruzom, kecapom, ruskom salatom, krastavcicima, malinama, sampinjonima.


U stvari, pustite masti na volju
pa predlozene sastojke kombinujte po ukusu!!!

Najviše Vam se dopalo!