субота, 16. октобар 2010.

PUNJENI PATLIDŽAN

Lagano jelo prepisano iz strininog kuvara.

potrebno je:
  • 1 patlidžan srednje veličine
  • 1 paradajz
  • 1 paprika
  • 1 crni luk
  • 1 češanj belog luka
  • ulje
  • 1 kašikica vegete
  • biber, peršun,...
  • 100 gr tvrdog izrendanog sira (parmezan, kačkavalj,...)
priprema:
Patlidžan oprati i prerezati na pola po dužini. Kašikom izvaditi meso (sredinu sa semenima) patlidžana i sačuvati, te tako formirati "čamac". Svaku polovinu posoliti i ostaviti da malo odstoji.

  • fil: Sitno iseckati crni i beli luk i prodinstati na ulju sa malo vode, potom dodati očišćenu i na kockice iseckanu papriku, zatim meso patlidžana i na kraju paradajz. Dodati malo vode. Začiniti vegetom, biberom i peršunovim lišćem. Dinstati dok voda ne ispari.
Svaku polovinu patlidžana propržiti na ulju, pa napuniti filom. Posuti izrendanim sirom te zapeći u rerni na 200°C dok se sir ne rastopi.

Najviše Vam se dopalo!