potrebno je:
Svinjsko meso oprati, osušiti i istući čekićem za meso. Posuti začinom tipa "Vegeta", karijem, ruzmarinom i biberom te ostaviti da malo odstoji da bi meso upilo začine. Za to vreme pripremiti luk tako što ćete ga očistiti, oprati i iseći na kolutove. U posudu za pečenje u rerni/pećnici razmažite mast (može i ulje ali je ukusnije na masti) i pospite pola količine luka. Poređajte meso, pa prekrijte drugom polovinom luka. Prelijte sa vodom. Poklopite posudu ili pokrite alu-folijom. Pecite u rerni na 250°C sat vrememena. Izvadite posudu i skinite poklopac odnosno foliju. Nastavite sa pečenjem dok voda ne ispari tj. dok mesno ne dobije braon koricu, potom ga okrenite. Pečeno služiti zajedno sa lukom i masnoćom uz bareno povrće ili krompir (baren ili pire)
- 1/2 kg svinjskog mesa od vrata
- začin po ukusu
- kari
- ruzmarin
- biber
- 2 glavice crnog luka
- 2 kašike masti
- 2 dl vode
Svinjsko meso oprati, osušiti i istući čekićem za meso. Posuti začinom tipa "Vegeta", karijem, ruzmarinom i biberom te ostaviti da malo odstoji da bi meso upilo začine. Za to vreme pripremiti luk tako što ćete ga očistiti, oprati i iseći na kolutove. U posudu za pečenje u rerni/pećnici razmažite mast (može i ulje ali je ukusnije na masti) i pospite pola količine luka. Poređajte meso, pa prekrijte drugom polovinom luka. Prelijte sa vodom. Poklopite posudu ili pokrite alu-folijom. Pecite u rerni na 250°C sat vrememena. Izvadite posudu i skinite poklopac odnosno foliju. Nastavite sa pečenjem dok voda ne ispari tj. dok mesno ne dobije braon koricu, potom ga okrenite. Pečeno služiti zajedno sa lukom i masnoćom uz bareno povrće ili krompir (baren ili pire)