понедељак, 29. новембар 2010.

ŠARAN na Ciganski način

Kombinacija ukusa je veoma neobična ali dobra.
potrebno je:
  • 6 komada isečenog šarana
  • 5 glavica crnog luka
  • 2 kašike ulja
  • 1/2 kg krompira
  • 6 režnjeva dimljene slanine
  • 400 gr milerama
  • 1-2 kašikice slatke "aleve" paprike
  • peršun lišće
  • so, biber
priprema:
Ribu oprati, posoliti i pobiberiti, a ako više volite umesto soli može vegeta


 U đuveč pleh sipajte 2 kašike ulja.


5 glavica crnog luka prerežite na pola pa iseckajte na polumesece. Stavite u nauljen pleh.


Krompir isecite na kolutove, pa ga poređajte preko luka. Posolite. Stavite u rernu da se peče na 200°C dok krompir ne porumeni.


Kada je krompir dobio blago žićkastu boju izvadite pleh iz rerne, pa preko krompira poređajte komade ribe.


Na svaki komad ribe stavite šnitu dimljene slanine.
Pa vratite pleh u rernu i pecite na istoj temperaturi dok slanina ne bude pečena.


Kada je slanina pečena izvadite pleh iz rerne i prelijte ga sa prethodno pripremljenim prelivom od milerama, aleve paprike i sitno seckanog peršun lišća.


Zapecite u rerni na 250 °C nekih 5-10 minuta.


Prijatno!

Hvala kolegi Beli na ovom receptu.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!