петак, 10. септембар 2010.

POHOVANA PILETINA

Za nedeljni ručak iskoristite celo pile. Prokuvajte piletinu za supu. Pileća prsa ne morate kuvati već ih isecite u šnicle da bude izdašnije, a ako više volite pohovana cela pileća prsa onda i njih prokuvajte. Trticu, leđa i krilca ne morate panirati već skuvano ohladite odvojite od kostiju pa sačuvajte u frižideru dan-dva za paprikaš, grašak ili pilav.

potrebno je:
  • 1 pile
  • vegeta, so
  • 4 jaja
  • brašno za paniranje
  • mrvice/prezle po želji
  • ulje za pečenje
priprema:
Pile iseći na komade. Prsa od pileta iseći u šnicle pa ih začiniti vegetom. Ostale delove pileta kuvati u supi 45 min., potom izvaditi iz supe, ocedit i ohladiti, potom začiniti. Umutiti jaja i posoliti po ukusu. Piletinu uvaljati u brašno pa u jaja, po želji potom u mrvice i peći u vreloj masnoći sa svake strane. Vaditi na paprini salvet da upije masnoću. Uvek prvo panirajte krupnije delove pileta, a ako preostane jaja napravite knedle za supu

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!