субота, 11. септембар 2010.

PARISKA ŠNICLA

Iako sam uglavno čitala da se Pariska šnicla pravi od telećeg mesa mi šnicle od bilo kojeg mesa koje se paniraju u brašnu i jajetu zovemo pariska, a kada idu i mrvice/prezle onda je to bečka. Evo Pariske šnicle od svinjskog mesa.


potrebno je:
  • 1/2 kg mesa od buta
  • 4 jaja
  • vegeta, so
  • 2 dl mleka
  • brašno za paniranje
  • ulje ili mast za pečenje
priprema:
Iseći meso u šnicle. Oprati i staviti šnicle između dva lista peci-papira. Istuži čekićem za meso. Šnicle začiniti vegetom i preliti mlekom pa ostaviti da odstoji. Za to vreme umutiti jaja i malo posoliti. Sipati masnoću (ulje ili mast) u tiganj i staviti na šporet da se zagreje. Meso uvaljati u brašno, potom u jaja pa peći u vreloj masnoći na srednjoj temperaturi da porumeni, pa okrenuti i ponoviti na drugoj strani. Vaditi šnicle i ređati na salvetu da upije masnoću a potom držati poklopljeno u sudu do serviranja. Služiti uz salatu.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!