четвртак, 23. септембар 2010.

KINDER TORTA

potrebno je:

  • 11 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 400 gr šećera
  • 2 kašike ulja
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašika sirćeta
  • 250 gr oraha
  • 200 gr eurokrema
  • 2 pudinga od vanile
  • 5 kašika gustina
  • 1,5 lit. mleka
  • 200 gr čokolade za kuvanje
  • 1 margarin
  • 300 gr plazma keksa
  • mleko za namakanje keksa
  • 250 gr šlaga

priprema: 

  • kora 
Rernu zagrejati na 170°C. Pleh dobro podmazati margarinom pa posuti brašnom ili obložiti peci-papirom. Potom ga posuti sitno seckanim orasima (ili lešnicima ili kikirikijem).

Umutiti u čvrst šne od 11 belanaca sa 9 kašika šećera, pa dodati 2 žumanca, 2 kašike ulja, 3 kašike brašna, 2 kašike prezli i 100 gr mlevenih oraha. Preliti preko oraha u pleh. Sušiti koru 40-50 minuta.

Gotovu koru okrenuti na peci-papir posut kristal šećerom  tako da orasi (ili šta ste već koristili) bude gore.

Vruću koru premazati eurokremom. Može i veća količina eurokrema.


  • fil
Umutiti 9 žumanca sa 400 gr šećera dok ne "pobele". Posebno razmutiti 2 pudinga od vanile i 5 kašika gustina sa pola litre mleka, pa sjediniti sa žumancima. U litri mleka skuvati fil od pudinga i žumanaca. Vruć fil podeliti na dva dela. U jedan deo, dok je vruć, umutiti 200 gr rastopljene čokolade za kuvanje, a drugi deo ostaje žut. Ostaviti filove pokrivene da se ohlade uz povremeno mešanje da se ne bi uhvaitila korica. Podelite margarin na pola. Ohladjen žuti fil umutite pa onda dodajte umućenu polovinu margarina. isto ponovite i sa čokoladnim filom.

  • filovanje 
Premažite celu tortu žutim filom, pa poređajte plazma keks koji je potapan u toplo mleko, potom premažite čokoladni fil. Umutiti šlag na uobičajen način i preliti preko cele torte


Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!