понедељак, 26. јул 2010.

SPANAĆ

Pire od spanaća kao obrok uz neku salatu ili kao prilog uz baren krompir ili restovan krompir, uz kuvana i pečena mesa. Kaloričan je (141kcal/100) u odnosu na kuvan (24 kcal/100gr), ali ukusan.

potrebno je:
  • 1/2 kg spanaća
  • 1 kašikica soli
  • 1 dl mleka
  • 2 kašike brašna
  • 1 jaje
  • 2 kašike ulja
  • 2 čena belog luka
priprema:
Spanać dobro oprati i skuvati. Procediti ga ali sačuvati vodu u kojoj se kuvao. Kuvani spanać iseći.
Beli luk očistiti i sitno iseckati te propržiti na ulju. Skinuti sa vatre pa umešati brašno uz postepeno dodavanje mleka da se dobije redja masa. Dodati spanać, so i jaje. Promešati, vratiti na vatru i uz mešanje po potrebi dodavati vodu u kojoj se spanać kuvao, tek toliko da se dobije gust pire (kao na slici).

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!