среда, 21. јул 2010.

POGAČICE sa marmeladom od jagoda

Lako, brzo i jednostavno. Da razbijete monotoniju klasičnih pogačica od lisnatog testa tzv. "pašteta".
Uvek u zamrzivaču imam kutiju praznih pogačica od lisnatog testa. U mega marketima često se mogu, na akciji, pronaći pakovanja od 2.5-5 kg. Kada ih pripremate pustite mašti na volju.

potrebno je:
  • gotove prazne pogačice od lisnatog testa
  • marmelada od jagode
priprema:
Zamrznute pogačice poređajte na pleh obložen peci-papirom. Neka odstoje na sobnoj temperaturi 10-15 min. Pecite ih u zagrejano rerni na 220°C. Kada dobiju boju kao na slici izvadite ih ostavite u plehu, te pokrijte platnenom krpom dok se ne ohlade, ali ne potpuno. Svaku pogačicu prepolovite na pola i premažite marmeladom od jagoda ili bilo kojom drugom. Spojite obe polovine da se zalepe. Poređajte na tanjir za posluživanje i po želji pospite šećerom u prahu.
Ukoliko više volite slanu varijantu premažite krem sirom.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!