среда, 12. мај 2010.

BORANIJA

potrebno je:
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 češanj belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 100 gr šargarepe
  • 450 gr boranije
  • 4 krompira
  • mirođija
  • peršun
  • začin
  • 1 kašikica aleve paprike
  • biber
  • jaja
  • 2 kašike pavlake
priprema:
U dublji sud sipati ulje i zagrejati ga na umerenoj temperaturi te dodati sitno iseckan luk. Potom dodati 1 dl vode i dinstati da luk postane staklast. Dodati šargerepu isečenu na kockice ili kolutove. Naliti 1 dl vode. Kada šargarepa omekša dodati boraniju, sušenu mirođiju i peršun. Ako koristite sveže začine nemojte sada dodavati, već pred kraj kuvanja. Dodati začin. Dolijte vode da ogrezne i kuvajte dok voda ne ispari. Potom dodajte krompir isečen na kockice. Dodati alevu papriku i biber po ukusu. Promešati. Sipati vode da gotovo napunite sud. Kuvati dok krompir ne bude skuvan. Potom u čorbu razbijte jaja koliko želite i pojačajte vatru da lagano vri da bi se jaja skuvala. Kada su jaja skuvana isključite šporet i umešajte lagano pavlaku. Umesto pavlake može i jogirt ili mleko. Ako dodate bilo šta mlečno čorbu ne valja podgrevati. Zato možete pavlaku dodati kada čorbu već servirate u tanjir. Po želji dodajte 1 kašiku sirćeta.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!