четвртак, 08. октобар 2009.

MUSAKA od PEČENIH PAPRIKA

potrebno je:
  • 10 crvenih pečenih paprika
  • jaja, brašno, so i ulje zapaniranje
  • 1/2 kg mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • 1 kašika vegete ili sl.začina
  • peršun
  • 1 kašikica aleve paprike 
  • ulje
  • 2 jaja
  • 2 dl kisele pavlake
  • 100 gr kačkavalja ili sl.sira
priprema:
Na 1 kašiki ulja dinstati sitno isečen crni i beli luk sa 1 dl vode. Kada je luk staklast dodati mleveno meso, sitno iseckano peršun lišče i 1 kašiku vegete ili sl. začina, te preliti sa 1 dl vode. Krčkati dok meso ne bude gotovo pa pred kraj dodati 1 kašikicu aleve paprike. Dobro promešati i skinuti sa vatre.
Pečene paprike očistiti i ispanirati u brašnu i jajima na vrućem ulju. Ocediti na paprinom ubrusu.
U vatrostalni sud poređati 5 paprika, pa preliti gotovo pripremljeno mleveno meso, poređati preostalih 5 ipaniranih paprika, te preliti sa pavlakom u koju ste umutili 2 jaja i soli po ukusu. Gore narendati sir i staviti u rernu na 220°C dok se sir ne istopi. 


Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!