субота, 05. септембар 2009.

PILEĆE IZNUTRICE sa TESTENINOM

potrebno je:
  • 500 gr pilećih iznutrica - srce, džigerica i bubci
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • malo peršun lišća 
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašikica mlevene crvene paprike
  • 1 kašika začina
  • testenina
  • so 
priprema:
Luk očistiti, oprati i sitno iseckati. Na ulju prorpžiti luk pa naliti vodom da ogrezne. Dinstati. Kada luk postane staklast dodati očišćenu, opranu i sitno iseckanu  šargarepu (može i zamrznuta). Dodati vode i dinstati dok se povrće ne sjedini. Iznutrice oprati i sitno iseći pa dodati povrću. Posuti kašikom začina i promešati.Dinstati natihoj vatri. Kada je meso gotovo dodati malo sitno iseckanog peršun lišća i mlevenu papriku. "Ukrčkati"
Posebno skuvati testeninu na uobičajen način
Umesto testenine možete prirpemiti baren krompir ili krompir pire.



Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!