недеља, 13. септембар 2009.

KREMPITA

Za ovaj recept se zahvaljujem svojoj zaovi iz Hrvatske! 
Probala sam mnogo krempita ali ovu koju je ona napravila 
bila je ubedljivo najbolja.
Prikazaću vam recept sa dve kore.

 
potrebno je:
  • lisnato testo
  • 6 jaja
  • 350 gr šećera
  • 4 vanilin šećera
  • 150 gr brašna
  • 150 gr vanila pudinga
  • 2 lit. mleka
  • prah šećer za posipanje 
priprema:
Lisnato testo ne morate sami praviti već ga kupite zamrznuto ili gotovo pečeno. Ako ste kupili zamrznuto ispecite ga prema uputstvu. Gotove pečene kore su praktičnije, a razlika u ceni je veoma mala. Samo pazite da ih ne polomite.
Razdvojite žumanca od belanaca. Pomešajte šećer i vanilin šećer pa umutite sa žumancima. Pomešajte brašno i puding od vanile pa razmutite sa 1/2 lit. mleka. Sjedinite mikserom razmućeno brašno i puding sa umućenim žumancima sa šećerom. U veliki sud stavite 1.5 lit. mleka da provri na tihoj vatri. Kada mleko provri uliti pripremljenu masu i mutiti mikserom da se skuva kao puding. Kada se zgusne isključiti šporet.
Posebno ulupajte šne od belanaca i dodajte vrućem filu mešajući lagano varjačom.
Kada se fil malo prohladi izlijte ga na koru. Poklopite drugom korom i malo pritisnite. Pospite prah šećerom.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!