петак, 25. септембар 2009.

GRAŠAK

potrebno je:
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 češanj belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 100 gr šargarepe
  • 450 gr graška
  • 4 krompira
  • 2 para safalade 
  • mirođija
  • peršun
  • začin
  • aleva paprika
priprema:
U dublji sud sipati ulje i zagrejati ga na umerenoj temperaturi te dodati sitno iseckan luk. Potom dodati 1 dl vode i dinstati da luk postane staklast. Dodati šargerepu isečenu na kockice ili kolutove. Dodati 1 dl vode. Kada šargarepa omekša dodati grašak, sušenu mirođiju i peršun. Ako koristite sveže začine nemojte sada dodavati. Dolijte vode da ogrezne i kuvajte dok voda ne ispari. Potom dodajte safaladu isečenu na kolutove i krompir isečen na kriške ili kockice. Dodati začin i alevu papriku. Promešati. Sipati vode po želji u zavisnosti da li želite čorbu ili paprikaš. Kuvati dok krompir ne bude skuvan.


Ako želite paprikaš potrebno je da se dobro ukrčka tj. da ostane vrlo malo tečnosti ili prelijte hladnom zaprškom kao na prikazanoj slici.
Umesto safalade mozete koristiti piletinu.  

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!