четвртак, 24. септембар 2009.

ČOKOLADNA GLAZURA

potrebno je:
  • 250 gr čokolade za kuvanje
  • peci papir

priprema:
Kupiti kvalitetnu čokoladu za kuvanje pa je izlomiti, te otopiti.
Iskrojite peci papir da odgvara obliku i veličini torte ili kolača.
Vrelu otopljenu čokoladu razliti preko peci papira i jednako premazati. Ostaviti da se hladi. Kada čokolada počne da se steže, nožem je lagano iseći na kvadrate, trouglove, pravougaonike ili kakav već oblik želite da ime parče vašeg kolača ili torte. Pazite da ne prerežete papir. Ostavite da se glazura prosuši. Onda je stavite na kolač ili tortu. Kada se ohladi skinite papir. Imate gotovu šemu za rezanje.
Čokolada će biti krckava i lomljiva.

Hvala Jadranki!

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!