петак, 21. август 2009.

RUSKA SALATA

Ruska salata nezaobilazna na slavskom stolu u gotovo svim našim krajevima bilo da je Nova godina, Božić, Vaskrs, Krsna slava,...Možete je praviti na dva načina: seckati razno povrće ili kupiti vrećicu zamrznutog iseckanog povrća.
Ovo je recept moje mame. Kao klinka sam uživala da seckam sve sastojke, osim kuvanih jaja. Mama nije kupovala zamrznutu mešavinu povrća već je sama miksala povrće. Ja sam u drugoj varijanti - kupljena vrećica zamrznutog povrća za rusku salatu

  •  1-2 pilećih prsa
  •  300 gr praške šunke
  •  4 kisela krastavca
  •  5 jaja
  •  2 kisele pavlake
  •  300 gr majoneza
  •  500 gr povrća
  •  so
priprema: 
Skuvati pileća prsa i iseći na kockice. Obariti jaja i iseći na kockice.
Skuvati povrće. Možete kupiti gotovu mešavinu za rusku salatu ili ga pripremiti sami od šargarepe, graška, celera, krompira,...
Iseći na kockice šunku i krastavčiće (ukliko su krastavčići sitni može i 6-7 komada). Sve pomešati i posoliti po ukusu. Preliti sa pavlakom i majonezom tek kada se skuvano povrće ohladi. Promešati i ostaviti u frižider do služenja.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!