понедељак, 24. август 2009.

PARADAJZ ČORBA

potrebno je:
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 kašika ulja 
  • 150 gr šargarepe
  • 50 gr peršuna sa lišćem
  • 50 gr celera sa lišćem 
  • malo bosiljka 
  • 1/2 kg krompira
  • 2 dl kuvanog paradajz soka
  • 1 kašika začina
  • 1 kašikica slatke mlevene crvene paprike 
priprema:
Luk očistiti, oprati i sitno iseckati, pa staviti u sud sa 1 kašikom ulja i malo vode da ogrezne pa dinstati na tihoj vatri dok luk ne postane staklast. Potom dodati očišćenu i opranu te na kockice isečenu šargarepu, peršun i celer. Naliti vode tek da prelije povrće i kuvati na tihoj vatri. Peršun i celer lišće oprati i sitno iseckati te ostaviti u stranu. Kada je povrće do pola skuvano dodati oljušten, opran i na kockice isečen krompir i 1 kašiku začina. Naliti vode da prekrije krompir. Kuvati na tihoj vatri dok se krompir ne skuva. Potom umešati kašikicu crvene mlevene paprike i sipati paradajz sok te posuti bosiljkom, peršunovim i celerovim lišćem. Kada paradajz tj. čorba provri isključiti i služiti toplo.
Uz čorbu prirpemite pitu gužvaru i imate kompletan obrok.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!