уторак, 25. август 2009.

KREM ČORBA od KARFIOLA

potrebno je:
  • 500 gr mešanog povrća: karfiol, šargarepa, peršun, celer
  • 1 kašika ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika začina 
  • 2 dl mleka
  • 1 kašika brašna
priprema:
U duboki su staviti 1 kašiku ulja i zagrejati na umerenoj temperaturi. Oljuštiti, oprati i sitno iseckati veću glavicu crnog luka (ili dve manje). Dodati na zagrejano ulje pa preliti vodom da se dinsta.
Povrće sitno iseckati. Možete kupiti gotov smrznuti mix ovog povrća ali odvojiti karfiol.

Izdinstanom luku dodati sve osim karfiola, dodati malo vode i skuvati povrće. Potom dodati karfiol. Naliti onoliko vode koliko želite da vam čorba bude bistrija ili gušća. Karfiolu ne treba puno da se skuva, koliko samo da omekša. Kada dodate karfiol možete dodati i peršun i celer lišće.
Preliti mlekom pa isključiti šporet. Umesto mleka možete koristiti kiselu pavlaku.
U posebnom sudu razmutiti brašno sa malo vode pa umutiti u čorbu.
Čorbu servirati toplu. Ne podgrevati je.

Нема коментара:

Постави коментар

Najviše Vam se dopalo!